Nieuws
BNNVARA

De kleptokat van luisteraar Anna gaat er met haar sieraden vandoor

foto: Eigen foto luisteraar Annafoto: Eigen foto luisteraar Anna
  1. Nieuwschevron right
  2. De kleptokat van luisteraar Anna gaat er met haar sieraden vandoor

Niet alleen mensen begeven zich soms in het criminele circuit, ook katten draaien daar hun poot niet voor om. Zo bleek vanochtend in Jan-Willem Start Op.

Kleptokatten: voor vanochtend had je er waarschijnlijk nog nooit over gehoord. Maar ze bestaan, zo blijkt. Vanochtend bespraken Frank van 't Hof en Jeroen Kijk in de Vegte namelijk en nieuwtje over een kat in Australië die om de haverklap knuffeldieren uit huizen stal. "Dat is een kleine speler", appte luisteraar Anna meteen. Haar kat Edje begaat vele zwaardere misdrijven.

Onder de badmat

"Die steelt gewoon kettingen. Trouwens ook oorbellen. Alles wat goud is", vertelt Anna. Dat gebeurt niet alleen als ze even niet oplet, hij steelt de kettingen ook gewoon van Anna's nek af. Als de buit binnen is, verstopt Edje zijn schatten vervolgens onder de badmat. "Dus dit is altijd het eerste waar ik kijk 's ochtends. Even kijken wat de buit is. Een halve ekster is het, volgens mij", lacht Anna.

Bekijk hieronder hoe Edje te werk gaat:

Video niet beschikbaar

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie