Nieuws
BNNVARA

Een doorstart van de comedyserie Oppassen!!!? Actrice Annette Barlo zegt ja

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Een doorstart van de comedyserie Oppassen!!!? Actrice Annette Barlo zegt ja

Begin jaren '90 was de keuze op tv nog beperkt. The Voice bestond nog niet en John de Mol maakte toen nog Medisch Centrum West, maar bij de VARA hadden ze de comedy hit Oppassen!!!. Oppassen!!!-actrice Annette Barlo en fan Ron Vergouwen bespreken het succes van de serie in Spijkers Met Koppen.

In Oppassen!!! volgt de kijker de avonturen van Opa Bol, Opa Buys, Anna, Rik en hun ouders. Een bonte gezinssamenstelling waarin de diverse uithoeken van de maatschappij samenkomen. Opa Buys is een echte VVD’er en Opa Bol is van de PvdA. Anna maakt zich in de serie al druk om het milieu en haar kleine broertje Rik is af en toe een grote boef. Oppassen!!!-actrice Annette Barlo legt uit dat de serie ook zeker maatschappelijk verantwoord was door die 'rechtse'- en 'linkse' opa's. "Er waren twee verschillende meningen, maar wel samen aan een tafel en die konden het samen ook goed vinden. Dus dat was de verbinding in het gezin."

Verklaring succes

De serie was een enorm succes en staat zelfs in het Guinness Book of Records als langstlopende comedyserie ter wereld. Het succes van de sitcom kwam uit de pet van scriptschrijvers Alexander Pola en Chiem van Houwelinge. Mediajournalist en podcastmaker Ron Vergouwen begrijpt heel goed dat mensen zich dit soort series nog goed kunnen herinneren. "Het was onderdeel van een VARA-avond die enorm goed bekeken werd. Die zaterdagavond begon met Jules Unlimited, daarna kwam Kassa, daarna Oppassen en daarna het grote amusement met Paul de Leeuw of Kopspijkers en de avond werd afgesloten met Sonja."

Doorstart?

Annette Barlo denkt trouwens dat het hoog tijd is voor een nieuwe reeks Oppassen!!! en is hierover in gesprek met de NPO. "Ik ben aan het kijken of er een soort doorstart gemaakt kan worden van Oppassen!!!, omdat ik denk dat het publiek daar weer behoefte aan heeft, aan iets meer gezelligheid en iets meer lol."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De oude reeks Oppassen!!! is vanaf dinsdag 25 januari weer te zien op NPO 2 om 17.10 uur.

Video niet beschikbaar

Meer van Spijkers met Koppen?

Volg Spijkers met Koppen op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie