Muzieknieuws

Floor Jansen geeft in 2023 soloconcert in AFAS Live

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Floor Jansen geeft in 2023 soloconcert in AFAS Live

Floor Jansen geeft op vrijdag 8 december 2023 een concert in AFAS Live in Amsterdam. Na meerdere uitverkochte clubshows in het voorjaar, sluit ze het jaar af tijdens haar grootste soloconcert.

We kennen Floor Jansen natuurlijk als dé frontvrouw van Nightwish, maar de zangeres streeft ook een solocarrière na. En daarom bracht ze 25 maart haar eerste solosingle Fireuit. "Ik heb het stiekem best wel druk gehad", aldus Floor in april tijdens een bezoek aan Jan-Willem Start Op!. Naast het touren, de wereld over reizen en albums maken met de band had ze voorheen nooit de tijd om überhaupt over een solocarrière na te denken. Maar na haar deelname aan Beste Zangers begon er toch iets te kriebelen. "Er was ineens een mogelijkheid. Ik dacht: 'Goh, zelf weer schrijven en iets doen buiten metal. Zou het dan, hè inmiddels 40+, toch een goed idee zijn om het gewoon te gaan doen?'"

Eind 2022 stond ze samen met Nightwish twee dagen achter elkaar in een rap uitverkochte Ziggo Dome. Aankomend jaar staan er meerdere vroegtijdig uitverkochte soloconcerten op de planning. In 2021 stond de zangeres ook drie dagen achter elkaar in AFAS Live. De kaartverkoop voor het concert op vrijdag 8 december 2023 start donderdag 15 december om 10:00 uur.Ster advertentie
Ster advertentie