Muzieknieuws

Racoon brengt nieuwe single It’s You Or Me uit

foto: Emma Pot
  1. Nieuwschevron right
  2. Racoon brengt nieuwe single It’s You Or Me uit

Racoon brengt donderdag een nieuwe single uit getiteld It’s You Or Me. Het nummer is na Nickel For Goodbye het tweede voorproefje van hun nieuwe volledig Engelstalige album, dat dit jaar zal verschijnen.

"It’s You Or Me is een ironische kijk op onze gulzig naar meer-maatschappij", vertelt frontman Bart van der Weide in een persbericht. "Het is pakken wat je pakken kan, in plaats van pakken wat je nodig hebt. Ik ben daar geen fan van. Maar linksom of rechtsom doen we daar toch allemaal aan mee. Als jij het niet pakt, doet een ander het: It’s You Or Me."

'De taal van de popmuziek'

Met de nieuwe singles geeft Racoon een voorproefje van hun aankomende, volledig Engelstalige plaat. Nickel For Goodbye en It’s You Or Me zijn zijn de eerste Engelstalige singles van Racoon sinds het album Look Ahead and See the Distance uit 2017. Sindsdien bracht de groep Spijt Is Iets Voor Later uit, waarop singles als Het Is Al Laat Toch en De Echte Vent stonden.

"Nederlands was gewoon even een uitstapje en dat smaakte heel goed. Dus we komen er ongetwijfeld ook wel weer terug", vertelt Van der Weide over Racoons terugkeer naar het Engels. "Wij gaan gewoon lekker van de hak op de tak, van Engels naar Nederlands, van Nederlands naar Engels", aldus de bandleden. Hiermee geven ze aan dat sommige nummers niet in het Engels kunnen en anderen niet in het Nederlands. "Het is niet altijd een keuze", zegt van der Weide. "Ik vind Engels ook een ontzettende mooie taal; het is de taal van de popmuziek."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie