Muzieknieuws
BNNVARA

Kensington over nieuw Unplugged-album: 'Dit stond op onze bucketlist'

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Kensington over nieuw Unplugged-album: 'Dit stond op onze bucketlist'

Er is nieuwe muziek van Kensington! Op 26 november wordt er een Unplugged-album van de band uitgebracht. Dat nieuwe album staat vol met de bekende Kensington nummers, maar dan in een akoestische versie. Vandaag kwamen de eerste twee singles uit.

In het nieuwe programma van Giel vertelt Kensington zanger en gitarist Casper Starreveld over de nieuwe akoestische muziek. Het Unplugged-album van de band stond al langer op hun bucketlist. "We houden van de platen van Nirvana en Pearl Jam, die dit ook hebben gedaan."

TivoliVredenburg

Waarom dan nu pas een eigen album? "We wilden het ooit wel doen, maar wel goed. We wilden de tijd nemen, en die hadden we ineens, door de bekende reden." Tijdens de 3 Unplugged concerten die de band gaf op 14, 15 en 16 september in TivoliVredenburg werden de nummers opgenomen, waaronder een nieuw nummer.

Composure

Wie bij die concerten in TivoliVredenburg was, hoorde ook het nieuwe nummer Composure. "Echt een acoustic-only nummer. Hij was geschreven voor het album Time, maar hij paste qua vibe niet op dat album." Casper verwacht dat het niet snel in grote zalen als de Ziggo Dome zal worden gespeeld.

Het hele gesprek beluister je hieronder:

Casper Starreveld over het Unplugged-album van Kensington

Giel

Je hoort Giel maandag tot en met vrijdag van 22.00 tot 00.00 uur op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie