Muzieknieuws

Marconi Oeuvre Award voor Stefan Stasse

  1. Nieuwschevron right
  2. Marconi Oeuvre Award voor Stefan Stasse

De Marconi Oeuvre Award is dit jaar voor Stefan Stasse. Hij werd in de NPO Radio 2-studio door radio-icoon Peter van Bruggen met het heuglijke nieuws verrast!

Over de winnaar zegt de jury: “Stefans unieke creativiteit is wat vele radiomakers inspireert: origineel zijn met inhoud, fantasie blijven gebruiken en de band met luisteraars uiterst serieus nemen. Absoluut een Marconi Oeuvre Award waardig!”

'Het overbrengen van emotie is zijn passie'

De Marconi-jury schrijft verder in haar rapport: “In al zijn programma’s staat Stefan in heel nauw contact met de luisteraar. Hij ziet dit als een hechte, loyale band en de basis voor het bestaan van zijn concepten. Het overbrengen van emotie is zijn passie; of dat nou ontroering, blijdschap, verwondering of een fascinatie is. Als luisteraar stap je moeiteloos in een rijke reis waarin je je herkent en betrokken voelt.”

Stefans talent is evident en hij blinkt dermate uit dat hij eindredacteur wordt van programma's als Country Time, Niemandsland, Adres Onbekend en Goudmijn. Hij komt in de jaren ‘90 met een plan voor een nieuw radioprogramma, Theater van het Sentiment, om iedere uitzending naar de datum van vandaag in het verleden te kijken. Met dit programma-idee wint Stefan zowel de Gouden RadioRing (2007) als ook de Zilveren Reissmicrofoon (2001).

Vandaag de dag heeft Stefan het verleden ingeruild voor het heden. Het programma ‘De Staat van Stasse’ (2013) focust zich op vandaag: elke dag keert nooit meer terug en zal ook nooit hetzelfde zijn. Stefan behandelt ieder programma als een reis waar je zelf de geschiedenis kunt schrijven.

De Staat van Stasse

Je hoort Stefan Stasse elke maandag t/m donderdag van 20:00 tot 22:00 uur met De Staat van Stasse op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie