Muzieknieuws
BNNVARA

Na Prince en U2 treedt ook Guus Meeuwis morgen op in de legendarische Webster Hall

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Na Prince en U2 treedt ook Guus Meeuwis morgen op in de legendarische Webster Hall

Guus Meeuwis is op dit moment in New York en staat aan de vooravond van zijn concert in de Webster Hall. In Jan-Willem Start Op! bellen Wouter en Frank met hem.

Als je op legendarische New Yorkse grond wilt staan, ben je bij de Webster Hall aan het juiste adres. In het Paradiso van New York zijn veel muzikale grootheden geweest. Zo was er in de jaren '50 een opnamestudio, waar Elvis Presley op 2 juli 1956 naar binnenstapte. Hij kwam naar buiten met drie toekomstige hits op zak: Hound Dog, Don't Be Cruel en Anyway You Want Me. Ook op het podium waar Guus Meeuwis morgen zal optreden, gingen veel bekende namen hem voor. Zo traden U2, Mick Jagger, Prince, Tina Turner en Phil Collins er op. "Je kan het zo gek niet verzinnen of ze hebben er allemaal gestaan", vertelt Guus Meeuwis.

'Asterix en Obelix dorpje'

De Webster Hall is morgen in ieder geval helemaal volgeboekt. Vooral veel Nederlanders zullen van de partij zijn. Sommige wonen in New York, maar veel fans zijn ook speciaal overgevlogen voor het optreden. "Wat grappig is, New York is een stad waar wel 8 of 9 miljoen mensen wonen, ofzo. En nu begin je te voelen dat er een soort Asterix en Obelix dorpje is gearriveerd, want je begint elkaar te herkennen op straat. En dan in de Rockefeller Plaza in de lift omhoog hoor je ineens: 'Ik ben erbij hoor vrijdag'." Ook zullen er in ieder geval een paar Amerikanen aanwezig zijn. Met Frank Lammers maakte Guus er namelijk al eens het tv-programma Glory Days. "Daarin ben ik geknipt en geschoren door de barbier van Springsteen en die komt met een paar vrienden deze kant op. Dus ik weet in ieder geval dat er zes Amerikanen zijn", vertelt Guus.

Guus Meeuwis komt al veel Nederlanders tegen die zijn overgevlogen voor z'n New Yorkse concert

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie