Muzieknieuws

Diddy maakt elke dag 5.000 dollar over aan Sting

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Diddy maakt elke dag 5.000 dollar over aan Sting

Diddy mag nog lang nagenieten van het succes van zijn hit I'll Be Missing You uit 1997. Vanwege het nummer, waar een sample van The Police in te horen is, betaalt hij dagelijks 5.000 dollar aan Sting.

Diddy maakte in 1997, toen nog onder de naam Puff Daddy, samen met zangeres Faith Evans het nummer I'll Be Missing You. De track, een eerbetoon aan de doodgeschoten rapper Notorious B.I.G., gebruikte een sample van Every Breath You Take van The Police. En voor die sample had Diddy van tevoren geen toestemming gevraagd aan Sting, de schrijver van het nummer.

Dat blijkt een dure beslissing te zijn geweest: deze week maakte de rapper bekend dat hij de rest van zijn leven dagelijks 5.000 dollar aan de voormalige Police-frontman moet betalen. Via Twitter plaatste Diddy een video van een interview met Sting uit 2018, waarin hij zei dat hij elke dag 2.000 dollar krijgt van de Amerikaan. Diddy schrijft erbij: "Nope. 5K a day. Love to my brother Sting."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Geen kwaad bloed

Van ruzie tussen de twee artiesten lijkt dus geen sprake. Sting spande na de release van I'll Be Missing You een rechtszaak aan, maar die werd amicaal opgelost. In 1997 speelden de artiesten het nummer zelfs samen live tijdens de MTV Music Video Awards.

Daarnaast heeft Sting laten weten dat Diddy met I'll Be Missing You een prachtige versie van zijn nummer heeft gemaakt, en dat de twee inmiddels goed bevriend zijn geraakt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie