Muzieknieuws

The Rolling Stones delen tweede single van aankomend album

foto: Bullet-Ray van Olphen
  1. Nieuwschevron right
  2. The Rolling Stones delen tweede single van aankomend album

The Rolling Stones hebben hun nieuwste nummer uitgebracht in samenwerking met Lady Gaga en Stevie Wonder. Sweet Sounds Of Heaven is de tweede single van hun aankomende album Hackney Diamonds dat op 20 oktober verschijnt.

Mick Jagger, Keith Richards en Ron Wood hebben indrukwekkende namen gestrikt om hen op hun 24ste album te vergezellen. Lady Gaga neemt op de met gospel doordrenkte ballad de achtergrondzang voor haar rekening, terwijl Stevie Wonder op een Fender Rhodes, Moog en piano speelt.

Bijzondere samenwerking

"Het is allemaal live gespeeld", vertelt Mick Jagger als hij aanschuift in de Apple Music 1-show van Zane Lowe om het nummer te presenteren. "En natuurlijk hebben we overdubs gedaan, maar die worden allemaal in de kamer gespeeld."

Zowel Wonder als Gaga worden in het gesprek door de frontman geprezen. "Ze is echt een geweldige zangeres en ik had haar nog nooit in die stijl horen zingen. Niet helemaal", zegt Jagger over Gaga. "We speelden het live in die ruimte en dat was een geweldige ervaring. Ze kwam gewoon de kamer binnen en ze stelde zich simpelweg open."

Over 3 weken verschijnt Hackney Diamonds. Om alvast in de stemming te komen, kun je hieronder luisteren naar de tweede single, Sweet Sounds Of Heaven:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie