Muzieknieuws

Oasis viert 30-jarig jubileum Supersonic met heruitgave

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Oasis viert 30-jarig jubileum Supersonic met heruitgave

Supersonic mocht donderdag 30 kaarsjes uitblazen. Ter ere van het jubileum tekent Oasis vandaag een tijdelijke wapenstilstand met de heruitgave van de fysieke single uit 1994.

Liam en Noel Gallagher brengen hun debuutsingle oorspronkelijk uit op 11 april 1994. Het nummer zal later verschijnen op hun allereerste album Definitely Maybe.

Supersonic

Supersonic groeit uit tot een van het meest succesvolle nummers uit het oeuvre van de Britpop-iconen. Al was er bijna gekozen voor een andere single. Wanneer Definitely Maybe wordt opgenomen, weten de mannen niet zo goed welk nummer ze als single willen uitbrengen. Sommige bandleden en de producer spreken hun voorkeur uit voor Bring It On Down. Noel is de discussie beu en zondert zich af. 10 minuten later komt hij weer naar buiten en zegt hij: "Stop de sessie. Ik heb een nieuwe tekst geschreven." Zo wordt Supersonic geboren.

30 jaar later staan de artiesten stil bij dit denderende debuut. "Om 30 jaar Supersonic te vieren, wordt de originele cd-single en een genummerde editie in beperkte oplage uitgebracht", schrijft Liam op 20 maart op Instagram. De fysieke uitgave zal naast de debuutsingle ook Take Me Away bevatten, dat ook als B-kant verscheen op het origineel.

Wil je meer weten over de allereerste single van Oasis? Lees dan hier verder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Oasis in de NPO Radio 2 Top 2000

Oasis heeft in 2023 in totaal vier noteringen in de Top 2000 met Don’t Look Back In Anger als hoogste op nummer 139. Supersonic stond dit jaar niet in de lijst der lijsten.

Ster advertentie
Ster advertentie