Muzieknieuws

Oasis vernieuwt 25 jaar na dato hun Masterplan

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Oasis vernieuwt 25 jaar na dato hun Masterplan

Omdat het ernaar uitziet dat we voorlopig niet op nieuw materiaal van Oasis hoeven te wachten, wordt een 25 jaar oude verzamel-cd gewoon weer opnieuw uitgebracht.

Na het bijzonder goed verkopende album Be Here Now uit het najaar van 1997, wil de platenfirma van Oasis ook de daaropvolgende kerst verse waar in de winkelschappen hebben liggen. Omdat de broers Gallagher het op dat moment te druk hebben met hun tournee, wordt ervoor gekozen om B-kantjes van eerdere singles te bundelen op de verzamelaar The Masterplan. Deze is inmiddels 25 jaar oud, dus toe aan een opfrisbeurt.

Back to 1998

Uiteraard zijn de B-kantjes uit de jaren ’90 digitaal opgepoetst, zoals heden ten dage gebruikelijk is. Naast een reguliere cd worden de nummers op twee plakken vinyl geperst, in een verscheidenheid aan kleuren, en er verschijnt ook nog een cassettebandje van The Masterplan. Alsof het gewoon weer 1998 is. Al deze heruitgaven verschijnen op 3 november.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Dancetrack met Noel Gallagher

Onderwijl is Oasis-gitarist Noel Gallagher druk bezig met zijn eigen band High Flying Birds, wiens vierde album Council Skies afgelopen zomer verscheen. Inmiddels is bekend dat hij tijdens de coronaperiode met meerdere artiesten heeft samengewerkt, waaronder met het Britse danceduo CamelPhat. Het resultaat van die samenwerking stond gepland voor hun album Spiritual Milk, maar Gallagher had geen tijd om het af te maken. Gallagher maakte in 1999 al een track met een ander danceduo; Let Forever Be van The Chemical Brothers.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie