Muzieknieuws
BNNVARA

Rowwen Hèze maakt met Roxeanne Hazes nieuwe versie van Limburg

  1. Nieuwschevron right
  2. Rowwen Hèze maakt met Roxeanne Hazes nieuwe versie van Limburg

Rowwen Hèze en Roxeanne Hazes zijn beide namen die eigenlijk geen introductie meer nodig hebben. Je zou alleen niet meteen verwachten dat de twee samenwerken. Voor een nieuwe versie van het nummer Limburg hebben ze dat toch gedaan! Roxeanne en zanger Jack Poels vertelden erover bij Jan-Willem Start Op!

Roxeanne Hazes ken je van nummers als Vreemde Voor Mij, Kapot en Ik Was Toch Je Meisje. Daarnaast doet ze dit seizoen mee aan Beste Zangers. Rowwen Hèze speelt al meer dan dertig jaar iedere feesttent, concertzaal of festivalweide plat met nummers als Bestel Mar en Limburg. Dat laatste nummer komt al uit 1990, al was de live-uitvoering uit 1996 nog populairder. Die versie staat al sinds de start van de lijst in de bovenste helft van de Top 2000. Maar hoe komt Roxeanne dan terecht op de nieuwe versie van het nummer dat oorspronkelijk over het Limburgs dialect gaat?

Samenwerking

Dat is allemaal te danken aan een nieuwe speelfilm met de titel Kwestie Van Geluk. Rowwen Hèze-zanger Jack Poels kreeg de vraag om voor die film een nieuwe tekst te maken op de klassieker van zijn band. De zin 'Het is een kwestie van geduld' bleef staan, maar de wens om heel Holland Limburgs te laten lullen, verdween wel. In plaats daarvan werd het nummer een ballade over de liefde. Dat was het moment waarop Roxeanne in het verhaal kwam.

Quote

Wij houden met de hele band van haar stemgeluid.

Jack Poels

De twee kenden elkaar al door het optreden dat Roxeanne ooit gaf bij de jaarlijkse slotconcerten van de Limburgers. De band bewondert vooral het feit dat Amsterdam direct doorklinkt wanneer Roxeanne zingt. Toevallig was dat precies wat Rowwen Hèze voor dit nummer zocht.

Het volledige gesprek dat Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk In De Vegte voerden met Jack en Roxeanne vind je hieronder. Daar hoor je ook hoe het inzingen van de Limburgse teksten voor Roxeanne in zijn werk ging.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie