Muzieknieuws

Vandaag in 1982: Ph.D. scoort hit met I Won't Let You Down

foto: screenshot YouTube
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag in 1982: Ph.D. scoort hit met I Won't Let You Down

De Britse band Ph.D. scoorde in 1982 een nummer 1-hit in Nederland met I Won't Let You Down.

Sterker nog, het liedje is één van de best verkopende singles van 1982. Het nummer
werd uitgebracht als de tweede single van hun gelijknamige debuutalbum. De single werd uitgebracht in april 1981 (en opnieuw uitgebracht in februari 1982) met Hideaway op de B-kant.

Te kort schieten

In het nummer hoor je het verhaal van een man die beseft dat de relatie met de vrouw van wie hij houdt op het punt staat te eindigen. Hij heeft het gevoel dat hij alles heeft gegeven, maar toch te kort schoot om 'haar goed te behandelen'. Het nummer is geschreven door de twee leden van Ph.D., Jim Diamond en Tony Hymas. Diamond speelde het nummer later ook op zijn eigen debuut soloalbum in 1993.

In 1983 ging Ph.D. uit elkaar toen bij Jim Diamond hepatitis werd geconstateerd. Gelukkig werd hij genezen verklaard in 1984 en besloot hij solo verder te gaan. In Nederland scoorde hij solo nog een hit met I Should Have Known Better. Op 8 oktober 2015 stierf Diamond thuis in Londen op 64-jarige leeftijd.

Eendagsvlieg

Natuurlijk belandde het nummer niet alleen in Nederland in de hitlijsten. In thuisland het Verenigd Koninkrijk stond het nummer op de 3e positie in de UK Singles Chart. Ook in Ierland werd de 3e positie bereikt, in Australië de 5e, Zuid-Afrika de 6e en in Duitsland de 14e positie. Het is de enige single van de Britse band die de hitlijsten wist te behalen. De band hoort daarom ook bij eendagsvliegen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

’80s Achtdaagse op NPO Radio 2

Van a-ha tot ZZ Top, van Doe Maar tot de Dolly Dots: NPO Radio 2 staat van vrijdag 18 tot en met vrijdag 25 februari acht dagen lang in het teken van de ‘80s Achtdaagse met alleen maar muziek uit de jaren 80.

Ster advertentie
Ster advertentie