Muzieknieuws

Indieband Darlyn kondigt afscheid aan

foto: V2 Records
  1. Nieuwschevron right
  2. Indieband Darlyn kondigt afscheid aan

Darlyn houdt er mee op. De Nederlandse indieband heeft aangekondigd eind dit jaar afscheid te nemen met een laatste plaat en een optreden in Paradiso.

"Wij van Darlyn moeten jullie helaas mededelen dat na acht jaar met heel veel plezier gespeeld te hebben, het avontuur voor ons hier eindigt", luidt het statement van de leden van Darlyn. In die acht jaar wist die band indruk te maken met een mix van pop- en rootsmuziek, die het vijftal twee keer een NPO Radio 2 TopSong opleverde, voor I Think We're Alone Now en Stepping Stone.

Als reden voor het afscheid geven de bandleden aan dat de creatieve vonk niet meer zo sterk aanwezig is als vroeger. "Wessel [Herbschleb] en Diwa [Meijman] maakten vaak een eerste opzet voor een nummer", staat er in het statement. "Daar is inspiratie voor nodig en een nodige spark om iets te willen creëren binnenin de band. Nu missen zij dat en willen ze dat weer terugvinden."

Roll With The Punches

Tijdens de coronapandemie was de inspiratie er nog wel, en werkten de leden van Darlyn aan een nieuwe plaat, Roll With The Punches. "Die momenten hebben ons door die tijd heen gesleept. Daarom hebben we besloten om wél onze nieuwe en tevens laatste plaat Roll With The Punches uit te brengen."

Die tweede plaat is de opvolger van Was It A Dream uit 2020, waar I Think We're Alone Now op stond. Roll With The Punches verschijnt op 6 oktober. Later die maand vindt ook het afscheidsconcert van Darlyn plaats: de band staat op 15 oktober op het podium in Paradiso.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie