Muzieknieuws
BNNVARA

Gezocht: 1000 muzikale Golden Earring-fans voor afscheidsconcert in Ahoy

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Gezocht: 1000 muzikale Golden Earring-fans voor afscheidsconcert in Ahoy

Vanaf vandaag kunnen muzikanten zich melden bij documentairemaker Yaël Vinckx. Ze organiseert een afscheidsconcert in Ahoy en zoekt nog 1000 mensen die daar een eerbetoon aan de Golden Earring willen spelen, zo vertelt ze in Jan-Willem Start Op.

Schrijf woensdag 18 oktober 2023 maar vast in je agenda. Dat is de datum dat 1000 muzikanten samen een afscheidsconcert voor de Golden Earring zullen spelen. Het concert is geïnspireerd op 'We Are The Thousand'. Een documentaire waarin je het verhaal van de Fabio Zaffagnini volgt. Hij wilde heel graag de Foo Fighters naar het dorpje Cesana krijgen en om die onmogelijke wens voor elkaar te krijgen trommelde hij 1000 muzikanten op voor een muzikale ode. "Ik zat die documentaire te kijken en dacht: 'Waarom heb ik dat niet verzonnen? Waarom heb ik dat niet gemaakt? En toen kwam ik met het idee van de Earring", vertelt Yaël Vinckx.

Geen huur van Ahoy

Niet alleen Yaël is heel enthousiast, ook Ahoy zag deze muzikale ode meteen zitten. "De directrice van Ahoy belde me op, die zei: 'Ik vind het zo'n prachtig gebeuren. Jullie krijgen de tent voor niks, jullie hoeven geen huur te betalen'", vertelt Yaël. Voor de overige kosten van het concert zamelt Yaël geld in, maar winst is ze niet van plan te maken. "Als er geld overblijft, gaat het naar de stichting ALS Nederland."

Meespelen?

Vanaf vandaag kun je je via de website deearringenik.nl aanmelden om mee te spelen aan dit eerbetoon. Wat je daarvoor moet doen? Maak een filmpje van jezelf waarin je Radar Love speelt of zingt. Als je graag mee wilt doen, maar twijfelt of je wel goed genoeg bent, raadt Yaël je aan om gewoon een filmpje in te sturen. "Je moet wel iets kunnen, maar je hoeft helemaal niet supergoed te zijn", legt ze uit.

Bekijk hieronder het hele gesprek:

Video niet beschikbaar

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie