Muzieknieuws

Semisonic keert na twintig jaar terug met nieuw album Little Bit of Sun

foto: JGMGT
  1. Nieuwschevron right
  2. Semisonic keert na twintig jaar terug met nieuw album Little Bit of Sun

Semisonic keert ruim twintig jaar na hun laatste plaat terug met nieuw album Little Bit of Sun. De band achter de hit Closing Time uit 1998 laat bij die aankondiging meteen de single The Rope horen.

Met Little Bit of Sun brengt Semisonic de opvolger van hun album All About Chemistry uit 2001 uit. Drie jaar geleden verscheen er wel al een EP in de vorm van You're Not Alone. Het nieuwe album van de Amerikaanse band verschijnt op 3 november.

Bij de aankondiging presenteert Semisonic ook meteen de nieuwe single The Rope. Ook de eerder verschenen singles Grow Your Own en Little Bit of Sun, wat de titeltrack is gebleken, zullen op het nieuwe album staan. Beluister The Rope hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Dan Wilson

In de ruim twintig jaar tussen de twee albums van Semisonic heeft frontman Dan Wilson niet bepaald stilgezeten. De Amerikaan werkte als songwriter voor andere artiesten, en schreef nummers voor onder anderen Pink (The Great Escape), Adele (Someone Like You) en John Legend (You & I).

Als frontman van Semisonic scoorde hij in 1998 zijn grootste hit met Closing Time. Ook Chemistry was een bescheiden hit.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie