Muzieknieuws

In Council Skies steekt Noel Gallagher zijn verleden in een nieuw jasje

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. In Council Skies steekt Noel Gallagher zijn verleden in een nieuw jasje

De nieuwe plaat van Noel Gallaghers High Flying Birds is vanaf vandaag te beluisteren. Wat je kunt verwachten van het in coronatijd geschreven Council Skies, lees je hieronder.

Het verstrijken van tijd en de verschillende levensfasen, daar lijkt het in Council Skies om te draaien. De sound van het album omvat het veelzijdige geluid uit de inmiddels lange carrière van de zanger.

Bijzondere samenwerkingen

De akoestische instrumenten, de samenwerking met goede vriend The Smiths-gitarist Johnny Marr én het feit dat de plaat een terugblik is op Gallaghers jeugd, zou je het idee kunnen geven dat Gallagher een nostalgische ingeving had toen hij zijn nieuwe muziek schreef. Maar dat is volgens Gallagher niet het geval. "Het is behoorlijk reflecterend, maar het is niet nostalgisch", zegt hij in een interview met MOJO. Hij geeft toe dat Easy Now raakt aan de sound van Oasis, maar noemt Pretty Boy dan weer "een fucking party tune".

Naast Johnny Marr, zijn op de plaat ook remixen Robert Smith van The Cure en Pet Shop Boys terug te horen. Pretty Boy is volgens de singer-songwriter een mix tussen The Cult en The Cure. In 2020, 3 jaar voor de release, sprak de zanger al vol enthousiasme over het nummer: "Ik heb een deuntje geschreven dat heel erg op The Cure lijkt. En ik hoefde niet eens het copyright terug te draaien, het klinkt gewoon als The Cure." Smith zelf was verrast dat Gallagher hem vroeg mee te werken aan het nummer. "Ik vond het erg leuk om het te vertragen en opnieuw samen te stellen."

Het resultaat hoor je hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Favoriete nummer

In totaal zijn er in aanloop naar Council Skies vijf singles uitgebracht, waaronder Pretty Boys tedere, akoestische tegenhanger Dead To The World. In een verklaring vertelt het voormalig Oasis-zanger dat Dead To The World zijn favoriete nummer van de plaat is. "Het is niet zoals iets anders dat ik ooit eerder heb gedaan. Het is erg melancholisch, maar daar hou ik wel van."

Gallaghers favoriet luister je hier:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Naar Nederland

Inmiddels is ook bekend dat de voormalig Oasis-gitarist naar Nederland komt. Op zondag 5 november geeft Noel Gallagher samen met zijn High Flying Birds een concert in AFAS Live, Amsterdam.

Ster advertentie
Ster advertentie