Muzieknieuws

Lynyrd Skynyrd-gitarist Gary Rossington (71) overleden

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Lynyrd Skynyrd-gitarist Gary Rossington (71) overleden

Gitarist Gary Rossington, het laatst overgebleven originele bandlid van de band Lynyrd Skynyrd, is op 71-jarige leeftijd overleden

"Het is met de diepste verdriet dat we onze broer, vriend, familielid, songwriter en gitarist, Gary Rossington, vandaag hebben verloren", schrijft de band op Facebook. "Gary is nu bij zijn Skynyrd-broers en familie in de hemel en speelt daar mooi, zoals hij altijd doet." Er is geen doodsoorzaak bekendgemaakt.

Gary Rossington was de laatste levende originele bandlid van Lynyrd Skynyrd. Op 17 oktober 1977 slaat het noodlot toe wanneer zanger Ronnie van Zant, gitarist Steve Gaines en achtergrondzangeres Cassie Gaines omkomen bij een vliegtuigongeluk in Mississippi. De andere leden van de band zijn zwaargewond. Lynyrd Skynyrd wordt opgeheven, al komen de resterende bandleden tien jaar later bij elkaar voor het album Legend, met daarop overgebleven opnames van Ronnie Van Zant.

Rossington wilde de band Lynyrd Skynyrd niet omschrijven als tragisch. In een interview met muziekmagazine Rolling Stone gaf hij destijds aan: "Ik zie het niet als tragisch, ik zie het als het leven. Al het goede overtreft in mijn ogen al het slechte."

In 2021 stond Lynyrd Skynyrd drie keer in de NPO Radio 2 Top 2000. Free Bird op #283, Sweet Home Alabama op #617 en Simple Man op #1417.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie