Muzieknieuws
BNNVARA

Leo Blokhuis lyrisch over nieuw album The Rolling Stones

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Leo Blokhuis lyrisch over nieuw album The Rolling Stones

De eerste recensies van het nieuwe Stones-album Hackney Diamonds zijn vrijwel unaniem lovend en ook onze eigen Leo Blokhuis is bijzonder enthousiast over de plaat. “Het is hun beste album in veertig jaar tijd”, vertelt hij in Jan-Willem Start Op.

Op een cd vol met bluscovers na is Hackney Diamonds het eerste nieuwe studioalbum van The Rolling Stones in achttien jaar tijd, dus er lag Jagger en Richards alles aan gelegen om flink uit te pakken voor dit album. De fans zijn laaiend enthousiast, zo ook muziekkenner extraordinaire Leo Blokhuis. “Laten we het er in ieder geval over eens zijn dat dit het beste album in achttien jaar is”, zegt hij in reactie op de recensies van het muziekjournaille. “Ik vind het moeilijk om te vergelijken”, erkent Leo. “Ik vind het na Tattoo You weer een heel erg goed Stones-album.”

Producer had vinger in de pap

Het album Tattoo You, waar Leo naar verwijst, verschijnt in 1981 en bevat de popklassiekers Waiting On A Friend en Start Me Up, twee van de meest iconische Stones-songs ooit. Volgens Leo klinkt Hackney Diamonds zo goed vanwege de sterke songs en slimme productie. “Ik geloof dat de producer die met de band heeft gewerkt, Andrew Watt, een behoorlijk vinger in de pap heeft gehad. Als je kijkt naar de credits, zie je dat hij drie nummers met de band heeft mogen mee schrijven. Nou, daar zijn de heren Jagger-Richards niet zo scheutig mee, met het delen van writingcredits.”

Beluister hier de volledige analyse van Hackney Diamonds door Leo Blokhuis:

Leo Blokhuis lyrisch over nieuwe album van de Stones: “Het klinkt ook anders dan dat ze normaal klonken”

Ster advertentie
Ster advertentie