Muzieknieuws

Lizzo scoort TopSong met zomerse discoplaat About Damn Time

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Lizzo scoort TopSong met zomerse discoplaat About Damn Time

Als het aan Lizzo ligt, wordt About Damn Time dé zomerhit van 2022. De discoplaat is deze week NPO Radio 2 TopSong.

Het scheelde weinig of het nummer was nooit uitgebracht. Lizzo's nieuwe album lag al klaar toen haar management belde dat ze nog een nummer voor hadden liggen. Toen ze het hoorde, twijfelde ze geen moment en tien minuten later stond Lizzo in de studio om het op te nemen.

Stressverlagende TopSong

Volgens Lizzo is About Damn Time muzikale therapie voor haarzelf en voor iedereen die naar het nummer luistert. Als inspiratie voor het nummer gebruikt Lizzo iets waarmee ze al jaren worstelt: stress. Ze ziet ook online dat veel mensen hiermee worstelen. Lizzo wil dit wereldwijde probleem niet verergeren met haar eigen stress, ze wil juist zorgen dat mensen zich beter voelen. Dit oplossen van een probleem in haar muziek noemt ze zelf 'Lizzoism'. Met About Damn Time wil Lizzo dat er gevierd wordt hoe iedereen door de coronacrisis is gekomen. Een vrolijk nummer van de buitenkant, met een diepere betekenis in de tekst. About Damn Time is de eerste single van haar nieuwe album Special, dat op 15 juli verschijnt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Volg de TopSong-playlist op Spotify:

Wil je About Damn Time of de TopSongs uit het verleden luisteren op Spotify? Abonneer je dan op onze speciale TopSongs-playlist.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie