Muzieknieuws

Kijktip: Norah Jones live in de House Of Blues in New Orleans

foto: Bullet-Ray
  1. Nieuwschevron right
  2. Kijktip: Norah Jones live in de House Of Blues in New Orleans

NPO 2 Extra zendt vanavond om 22.50 uur een concert van Norah Jones uit. De show is opgenomen op 24 augustus 2002 tijdens haar Come Away With Me-tour in de House Of Blues in New Orleans.

Twintig jaar geleden hoorden we voor het eerst het aangename stemgeluid van de jazzy singer-songwriter Norah Jones. En hoe, want haar debuutalbum Come Away With Me sloeg in als een spreekwoordelijke bom. Binnen de kortste keren hoorde je de muziek van Norah Jones overal. Ze verkocht wereldwijd bijna 26 miljoen exemplaren. Het is daarmee het best verkochte album van de zeroes.

Liveregistratie van New Orleans

Jones kreeg acht Grammy Awards voor haar debuutplaat. NPO 2 extra zendt op 15 september een concert uit dat is opgenomen op 24 augustus 2002 tijdens haar Come Away With Me-tour in de House Of Blues in New Orleans. Op de setlist staan die avond de liedjes van het zo succesvolle debuut, inclusief het titelnummer en de hit Don’t Know Why. Ook doet Norah Jones nog een paar covers die je alleen hier hoort, zoals Bessie Smith, een nummer van Robbie Robertson en Rick Danko van The Band. Overigens verscheen afgelopen april vanwege het 20-jarig jubileum een uitgebreide heruitgave van Come Away With Me.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

NPO Radio 2 Soul & Jazz

Luister voor meer soul, jazz, funk en disco elke zaterdag naar de NPO Radio 2 Soul Night van 18.00 tot 06.00 uur en het themakanaal NPO Radio 2 Soul & Jazz

Ster advertentie
Ster advertentie