Muzieknieuws
BNNVARA

Bart van Racoon is als ex-vuilnisman extra trots op nieuwe samenwerking: 'Cirkel is rond'

foto: Bullet-Rayfoto: Bullet-Ray
  1. Nieuwschevron right
  2. Bart van Racoon is als ex-vuilnisman extra trots op nieuwe samenwerking: 'Cirkel is rond'

Er komen de laatste tijd een hoop interessante muzikale samenwerkingen tot stand. Maar de nieuwe samenwerking van Racoon is er wel een hele speciale, ook voor de band zelf.

Racoon gaat namelijk niet samenwerken met een andere artiest, maar met de gemeente Goes. De teksten van de Zeeuwse band rijden straks door de hele gemeente heen, want ze komen op een aantal vuilniswagens te staan. "Ik vind het zelf wel heel gaaf, want ik heb twee jaar gewerkt voor de gemeente Goes, op de vuilkar", legt Bart uit. Dit deed de zanger van inmiddels één van de grootste bands van Nederland nadat muzieklabel Sony de vervolgplaat op Till Monkeys Fly niet goed genoeg vond. En het label ze liet vallen. "Toen moesten we wel wat. Toen ben ik eerst bij de Bijenkorf gaan werken in Utrecht. Als chef van de spoelkeuken, dus dat was gaaf, ik werkte alleen. En daarna ben ik naar Goes verhuisd, omdat mijn meisje hier woont. En toen ben ik bij de vuilophaaldienst gaan werken. En dat was een superleuke tijd, die ik zingend en fluitend doorkwam met die gasten, omdat ik leuke collega's had."

Bekijk het hele gesprek hieronder:

Teksten Racoon komen op vuilniswagens in Goes: "Nu is het cirkeltje rond"

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie