Muzieknieuws

Noel Gallagher's High Flying Birds komt met 'melancholische' nieuwe single

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Noel Gallagher's High Flying Birds komt met 'melancholische' nieuwe single

Dead to the World, zo heet de nieuwste single van Noel Gallagher's High Flying Birds. Het nummer is uitgebracht in afwachting van Council Skies, het vierde studioalbum van de rockband dat op 2 juni uitkomt.

Dead to the World, zo heet de nieuwste single van Noel Gallagher's High Flying Birds. Het nummer is uitgebracht in afwachting van Council Skies, de vierde plaat van de rockband die op 2 juni uitkomt. In een verklaring vertelt het voormalig lid van Oasis dat Dead To The World zijn favoriete nummer van zijn nieuwe album is. "Het is niet zoals iets anders dat ik ooit eerder heb gedaan. Het is erg melancholisch, maar daar hou ik wel van."

'Dat zijn niet de juiste woorden'

In een gesprek met Jo Whiley op BBC Radio 2 vertelt de Britse poplegende dat hij voor dit nummer geïnspireerd werd door zijn fans. "Als Ik naar Argentinië ga, verblijf ik in dit ene specifieke hotel. En Argentijnse fans zijn zonder twijfel de grootste ter wereld", vertelt de zanger.

"En ik herinner me een nacht, de laatste nacht dat ik daar was. Ik kon niet slapen, jetlag of zoiets", vervolgt Gallagher. "En ze speelden nummers van Oasis en High Flying Birds op de parkeerplaats en ze zongen allemaal de woorden verkeerd. En ik zit daar een drankje te drinken en ik denk: 'Dat zijn niet de juiste woorden.' En dat nummer begint met mij die daar een nummer over schrijft."

Puberteit in Manchester

Eerder bracht de band van Council Skies Easy Now en Pretty Boy uit. Gallagher nam de nieuwe nummers op in zijn eigen studio in Londen en produceerde de nieuwe muziek samen met Paul Stacey. In Council Skies haalt de artiest herinneringen op aan zijn puberteit in Manchester, voordat hij samen met zijn broer Noel faam vond in Londen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Naar Nederland

Inmiddels is ook bekend dat de voormalig Oasis-gitarist naar Nederland komt. Op zondag 5 november geeft Noel Gallagher samen met zijn High Flying Birds een concert in AFAS Live, Amsterdam.

Ster advertentie
Ster advertentie