Muzieknieuws

Tony Bennett op 96-jarige leeftijd overleden

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Tony Bennett op 96-jarige leeftijd overleden

Tony Bennett is op 96-jarige leeftijd overleden. De Amerikaanse crooner, die sinds 1936 zong, leed in de laatste jaren van zijn leven aan alzheimer.

Tony Bennett staat bekend als een van de grote Amerikaanse crooners. De in 1926 geboren Amerikaan had een zeven decennia durende carrière, waarin hij zong met wereldsterren van Stevie Wonder en B.B. King tot Lady Gaga, met wie hij zijn laatste albums opnam.

De zanger bracht maar liefst 61 studioplaten uit, die hem 20 Grammy Awards opleverden. Bennetts debuut Because of You verscheen in 1952, maar het was de release van I Left My Heart in San Francisco die hem tot een ster maakte. De crooner had miljoenen fans, waaronder Frank Sinatra, die in 1965 zei Bennett de beste zanger ter wereld te vinden.

In 2016 kreeg Bennett de diagnose alzheimer, waarna hij nog vijf jaar muziek bleef maken. Zijn laatste album was Love for Sale, de samenwerking met Lady Gaga die in september 2021 verscheen. Het was het tweede album dat hij met de zangeres uitbracht. Bennett stond in 2021 ook, met Gaga aan zijn zijde, voor het laatst op het podium.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie