Muzieknieuws

Jaap Reesema maakt indruk met Nielson-cover in Beste Zangers

foto: YouTube Screenshot
  1. Nieuwschevron right
  2. Jaap Reesema maakt indruk met Nielson-cover in Beste Zangers

Gisteravond wist Jaap Reesema zijn collega’s in Beste Zangers tot tranen te roeren met een cover van het nummer Grijs van Nielson. Voor Nielson zelf een nummer met veel emotionele waarde, toch hield hij het droog: "Mijn tranen zijn op."

De uitzending van 1 september stond in het teken van Nielson. Artiesten als Claudia de Breij en Sarita Lorena staken nummers van de artiest in een ander jasje. Maar de cover van Jaap Reesema sprong er voor veel kijkers uit. Het gekozen nummer Grijs heeft voor Nielson een speciale betekenis. De zanger verloor twee jaar geleden op onverwachte wijze zijn neef Nathan. Het verlies verwerkte hij door muziek te maken, waaronder het nummer Grijs.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Mijn tranen zijn op'

Tijdens de uitzending waren de mede kandidaten zichtbaar geëmotioneerd. Echter viel op dat Nielson zelf geen traan liet. Later vertelt hij waarom "mijn tranen zijn op". Hij legt uit dat het voor hem nog altijd moeilijk is, maar dat het nu gelukkig ook veel beter met hem gaat. Zo zegt hij: "Dit was het diepste punt van die periode voor mij. En dat is misschien ook waarom ik het fijn vind om hem te horen: ik ben daar niet meer. Het blijft altijd het pijnlijkste ding uit mijn leven, maar ik ben gelukkig niet meer zo diep als ik was toen ik dit schreef. En daar herinnerde jij mij nu net aan. Thanks, man."

Benieuwd naar de cover? Bekijk het fragment hieronder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Tekstuele Voorlichting

In juni 2021 gaf Nielson toelichting bij Grijs, het nummer dat hij onder zijn eigen naam Niels Littooij uitbracht, bij Tekstuele Voorlichting met Martine ten Klooster. De songwriter uit Dordrecht legde uit welke betekenis de tekst van het nummer voor hem heeft. Kijk het fragment hier terug.

Ster advertentie
Ster advertentie