Muzieknieuws

Nick Cave & The Bad Seeds kondigen nieuw album aan

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Nick Cave & The Bad Seeds kondigen nieuw album aan

Nick Cave & the Bad Seeds zijn terug met een nieuw album! Het album met de titel Wild God is de opvolger van Ghosteen en zal verschijnen op 30 augustus. Je kunt nu alvast luisteren naar het eerste nummer.

Nick Cave en Warren Ellis, die in 2021 het album Carnage uitbrachten, produceerden de nieuwe plaat met David Fridmann. Colin Greenwood – bassist van Radiohead en ooit bandgenoot van Cave – en gitarist Luis Almau zullen ook te horen zijn op de nieuwe plaat.

'Het lijkt erop dat we gelukkig zijn'

Nick Cave laat over het album weten: 'Ik hoop dat het album op de luisteraars hetzelfde effect heeft als het op mij heeft. Het is een ingewikkelde plaat, maar het is ook diep en vreugdevol. Er is nooit een masterplan als we een plaat maken. De platen weerspiegelen eerder de emotionele toestand van de schrijvers en muzikanten die ze speelden. Als ik hiernaar luister, weet ik het niet, het lijkt erop dat we gelukkig zijn."

De band - Cave, Ellis, Thomas Wydler, Martyn Casey, Jim Sclavunos en George Vjestica - schreef en nam Wild God op in Miraval Studios in de Franse stad Provence en in Soundtree Studios in Londen.

Luister hieronder naar de titeltrack Wild God:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie