Muzieknieuws

Kijktip: Springsteen-covers in Blokhuis Extra

foto: Bullet-Ray
  1. Nieuwschevron right
  2. Kijktip: Springsteen-covers in Blokhuis Extra

In een nieuwe aflevering van Blokhuis Extra duikt Leo Blokhuis in de beste Springsteen-covers, want: The Boss is bijna in het land! Verwacht de bekendste covers van The Pointer Sisters, Krezip en Mumford & Sons.

Bruce Springsteen treedt deze week twee keer op in Nederland met zijn E Street Band. Zijn meest recente album staat daarnaast vol soulcovers. Genoeg reden voor Leo Blokhuis om in de wereld van de betere Boss-cover te duiken. Je ziet artiesten die een wereldhit scoorden met een nummer dat Springsteen nog in een la had liggen (denk aan The Pointer Sisters met Fire) of op een b-kantje van een single zette (Natalie Cole met Pink Cadillac). We komen Southside Johnny tegen – ook uit New Jersey - die in het begin van zijn carrière hulp kreeg van Bruce met een track die een grote favoriet bij liveshows zou worden. Verder horen we Bruce-covers van onder andere Mumford & Sons, Krezip, Ilse DeLange, John Legend en Manfred Mann’s Earth Band.

Datum: 25 juni

Tijd: 20:50

Zender: NPO 2 Extra

Blokhuis Extra

In het muziekprogramma Blokhuis Extra duikt Leo Blokhuis in om en nabij 60 jaar popmuziek. Dat doet hij telkens aan de hand van een thema: denk aan een artiest en een specifiek deel van het oeuvre, een popjaar, een subgenre, een jubilerend festival of label. Om maar wat te noemen.

Ster advertentie
Ster advertentie