Muzieknieuws

Vandaag in 1987: Reet Petite van Jackie Wilson na 30 jaar toch nog een hit

foto: Albumcover
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag in 1987: Reet Petite van Jackie Wilson na 30 jaar toch nog een hit

Jack Wilson bracht Reet Petite uit in 1957. Het nummer werd echter pas 30 jaar later een nummer 1-hit in Nederland. Dat had alles te maken met de videoclip.

Reet Petite is niet geschreven door Jackie Wilson zelf, maar door Berry Gordy en Roquel Billy Davis - ook wel bekend als Tyran Carlo. De titel van het nummer was aan verandering onderhevig. Zo heeft het naast Reet Petite ook The Finest Girl You Ever Want To Meet en The Sweetest Girl In Town als bijtitels gekregen. De oorspronkelijke titel is ontstaan uit een liedje van Louis Jordan: Reet, Petite and Gone. Jackie Wilson, de neef van schrijver Roquel Billy Davis brengt het nummer uit in 1957. Het is Wilsons eerste solohit nadat hij de Domino's verliet in datzelfde jaar. Hij scoort dan al met Reet Petite in Amerika, maar in Nederland krijgt hij mensen pas in 1987 aan het swingen.

Klei-animatie

Het nummer kwam opnieuw in de aandacht door een videoclip waarin klei-animaties te zien zijn. De videoclip is in 1986 ontwikkeld door de Britse televisiezender BBC Two. Berry Gordy, de man die Reet Petite geschreven heeft, gebruikt de opbrengsten van de singleverkoop om platenlabel Motown Records op de richten. Jackie Wilson heeft dit succes helaas niet mee mogen maken. Hij overleed in 1984 op 49-jarige leeftijd.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

’80s Achtdaagse op NPO Radio 2

Van a-ha tot ZZ Top, van Doe Maar tot de Dolly Dots: NPO Radio 2 staat van vrijdag 18 tot en met vrijdag 25 februari acht dagen lang in het teken van de ‘80s Achtdaagse met alleen maar muziek uit de jaren 80.

Ster advertentie
Ster advertentie