Muzieknieuws
BNNVARA

Filmkenner Robbert Blokland: 'Film Elvis gaat grote hit worden'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Filmkenner Robbert Blokland: 'Film Elvis gaat grote hit worden'

De film Elvis gaat vandaag in première. Filmkenner Robbert Blokland vertelt in Jan-Willem Start Op! vast wat je ervan kunt verwachten.

Na Rocketman en Bohemian Rhapsody kunnen muziekliefhebbers binnenkort hun hart weer ophalen in de bioscoop. Ook het leven van rock 'n roll legende Elvis Presley is verfilmd. In de film krijg je een kijkje in het leven van Elvis en de ingewikkelde relatie die hij had met zijn manager Colonel Tom Parker. Daarmee heeft de film ook een Nederlands tintje, want Colonel Parker kwam uit Brabant. Onder mysterieuze omstandigheden verliet Parker Nederland en werd vervolgens in Amerika een beroemde manager. "Zonder Colonel Parker was Elvis nooit zo groot geworden. Het is een man met twee kanten", vertelt Robbert Blokland. "Het was een man die kansen zag, een man die heel veel geld achterover drukte, die fraude pleegde en die Elvis ook genaaid heeft. Maar hij was ook degene die zei: 'Elvis, jij moet op een groot podium gaan staan, want jij heb ontzettend talent en kunt iets wat niemand anders kan.'"

'Gaat mee in de sfeer'

De film is gemaakt door Baz Luhrmann, die onder andere Australia en Moulin Rouge! maakte. "Ik vond hem fantastisch. Drie uur lang word je echt helemaal mur gebeukt met montages en glitter en glamour en heel veel flitsende scènes. En op een gegeven moment is dat wel vermoeiend. Ik kon me daar helemaal in onder dompelen, maar er zijn ook mensen die zeggen van: 'Nu heb ik het wel gezien'." Vanaf volgende week donderdag is de film te zien in de bioscoop en volgens de filmkenner gaat het een grote hit worden. "Het is vooral de sfeer waar je in meegaat. Net als bij Elton John, je komt niet alles te weten over zijn leven, maar je gaat wel mee in de sfeer. En wat voor betekenis Elvis gehad heeft."

Bekijk het hele gesprek hieronder:

Film Elvis wordt grote hit volgens filmkenner Robbert Blokland

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie