Muzieknieuws

Douwe Bob viert het leven op nieuwe TopSong This World Is Our Home

foto: NPO Radio 2
  1. Nieuwschevron right
  2. Douwe Bob viert het leven op nieuwe TopSong This World Is Our Home

De komende week hoor je Douwe Bob extra vaak op NPO Radio 2, want de singer-songwriter heeft met zijn nieuwe single This World Is Our Home de TopSong te pakken.

Voor het eerst sinds een jaar is er weer nieuwe muziek van Douwe Bob. De zanger besloot zich na de geboorte van zijn zoon Elias in de zomer van 2022 te focussen op het vaderschap. Nu maakt de Songfestivaldeelnemer van 2016 zijn comeback met de single This World Is Our Home, die gelijk bekroond wordt als NPO Radio 2 TopSong.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

In de nieuwe song viert Douwe Bob zijn nieuwe leven, zo zei hij vorige week in de NPO Radio 2-podcast Tekstuele Voorlichting. "Het nummer gaat over je thuis voelen op deze plek, op deze aardkloot waar wij even mogen zijn. Ook dat ik vader ben geworden is toch wel een soort van nieuwe dimensie, een nieuwe laag. Die clichés zijn gewoon waar."

Luister de aflevering van Tekstuele Voorlichting met Douwe Bob hier:

#17 - DOUWE BOB: 'Ik was een BOOS MENS' (S07) - Tekstuele Voorlichting

Wat niet veranderd is, is de country-invloed die van de songs van Douwe Bob druipt. Ook op This World Is Our Home tokkelt de muzikant erop los. Daar houdt hij voorlopig ook niet mee op, vertelde hij in Tekstuele Voorlichting. "Ik heb nog nooit zoveel zin gehad om muziek te maken. Maar echt wel op een hele vele liefdevollere, nuchterdere manier."

Of we ons kunnen verheugen op een nieuw album van Douwe Bob, is nog niet bekend. This World Is Our Home is de vierde single sinds zijn vorige plaat, Born To Win, Born To Lose, die in 2021 uitkwam. Wel kun je de zanger komende zomer op verschillende festivals zien, en viert hij zijn tienjarig jubileum in oktober met een speciale show in TivoliVredenburg. Daarnaast doet Douwe Bob mee aan het nieuwe seizoen van Beste Zangers.

Volg de TopSong-playlist op Spotify

Wil je behalve This World Is Our Home ook alle andere TopSongs luisteren op Spotify? Abonneer je dan op onze playlist!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie