Muzieknieuws

Japanse stad verwijdert straatpiano vanwege slechte manieren van gebruikers

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Japanse stad verwijdert straatpiano vanwege slechte manieren van gebruikers

Op het hoofdstation van de Japanse stad Kakogawa is een openbare piano verwijderd. Het stadsbestuur heeft besloten het instrument weg te halen nadat gebruikers zich niet aan de regels hielden.

Net zoals in Nederland kun je in Japan op veel stations openbare piano's vinden. Voorbijgangers mogen erop spelen, maar ze moeten zich wel houden aan bepaalde regels. De piano in Kakogawa is na slechts zes maanden al weggehaald na veel 'verkeerd' gebruik.

Geluidsoverlast

Het stadsbestuur laat weten dat veel mensen langer aan het pianospelen waren dan tien minuten per keer. Een terugkerende man speelde soms zelfs een uur lang. Ook speelden de pianisten te hard en zongen ze luid mee waardoor 's ochtends, maar ook 's avonds veel geluidsoverlast was.

De Japanse omroep NHK laat weten dat reizigers zelfs de omroepers op het station niet meer konden verstaan als er luid op de piano werd gespeeld. Door deze 'ordeverstoring' moest het bestuur wel besluiten om het instrument te verwijderen. Sommige reizigers vinden het wel jammer dat de piano nu weg is. "Ik hoop dat reizigers gewoon goede manieren hebben wanneer ze erop spelen", aldus een tiener in gesprek met NHK.

Het stadsbestuur wil nu kijken om de piano een ander plekje te geven om het zo beschikbaar te maken voor straatmuzikanten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie