Muzieknieuws

Abel na dertien jaar afwezigheid opnieuw onderweg

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Abel na dertien jaar afwezigheid opnieuw onderweg

De deur staat bij Abel weer wagenwijd open, want voor het eerst in meer dan dertien jaar verschijnt er weer nieuwe muziek van de band uit Breda. Dat vertelt Joris Rasenberg aan zijn fans.

Hoewel we landelijk lange tijd niks gehoord hebben van Abel, is de band nooit formeel opgeheven. Vorig jaar gaf de groep rondom zanger Joris Rasenberg zelfs nog een groot optreden in zijn thuisstad. Nu is er voor het eerst in dertien jaar nieuwe muziek. Vrijdag verschijnt de comebacksingle Zie Jij Het ook. Er is ook een album in de maak, maar wanneer die verschijnt, is nog onduidelijk. Tourdata volgen snel.

Onderweg

De band Abel is vooral bekend van een tweetal hits uit het jaar 2000, te weten Neem Me Mee en Onderweg, dat de eerste plek van de hitlijsten bereikte. In de videoclip van deze nederpopklassieker is een jonge Birgit Schuurman te zien, die daarna zelf een muzikale carrière startte. Ondanks het goedverkopende debuutalbum De Stilte Voorbij was het succes van Abel binnen twee jaar opgedroogd. In oktober 2010 volgde het album 12 Uur, maar die deed destijds weinig.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie