Muzieknieuws

Reünie van DJ Jazzy Jeff & The Fresh Prince tijdens viering van 50 jaar hiphop

foto: YouTube
  1. Nieuwschevron right
  2. Reünie van DJ Jazzy Jeff & The Fresh Prince tijdens viering van 50 jaar hiphop

Ter ere van het 50ste jubileum van het hiphopgenre heeft de organisatie van de Grammy Awards een feestelijk evenement opgezet. Onder de artiesten die daar optreden, bevinden zich Jeff Townes en Will Smith, in de jaren 80 en 90 beter bekend als DJ Jazzy Jeff & The Fresh Prince.

Het is alweer 25 jaar geleden dat er een voor het laatst nieuw werk verscheen van DJ Jazzy Jeff & The Fresh Prince. Dat was een cover van de Bill Withers-song Lovely Days, afkomstig van de Greatest Hits-cd van het uitermate populaire hiphopduo. Sindsdien heeft Will Smith een bijzonder succesvolle solocarrière opgebouwd, zowel als rapper en als acteur. Jeff Townes is altijd muziek blijven maken, maar dat had niet het succes van nummers als Summertime, Boom! Shake The Room of Yo Home To Bel-Air.

Halve eeuw hiphop

Voor de viering van een halve eeuw hiphopmuziek, onder de noemer A Grammy Salute To 50 Years Of Hip-Hop, komen Smith en Townes weer samen om een greep uit hun gezamenlijke oeuvre te laten horen. Andere beroemde hiphopartiesten die optreden op het evenement zijn onder anderen LL Cool J, De La Soul, Queen Latifah, Cypress Hill, Rakim, Monte Love, Arrested Development, Common en Questlove van The Roots.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie