Muzieknieuws

Violist verrast met System of a Down-cover in America's Got Talent

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Violist verrast met System of a Down-cover in America's Got Talent

Philip Bowen heeft de jury en het publiek van America's Got Talent verrast met een bijzondere vioolcover. De Amerikaan speelde een versie van de System of a Down-hit Chop Suey! in de talentenjacht.

De deelnemer aan de talentenjacht begint zijn auditie met de mededeling dat zijn moeder, die ook aanwezig is in de zaal, altijd verkikkerd is geweest op jurylid Simon Cowell. Bowens moeder heeft sowieso een hoofdrol in de video: tijdens het optreden van haar zoon zit ze met tranen in haar ogen.

Dat optreden bestaat uit een cover van een klassieker uit het nu metalgenre, Chop Suey! van System of a Down. Bowen varieert knap tussen de vlammende gitaarpartij van Daron Malakian en de zangmelodie van frontman Serj Tankian. Bekijk de beelden hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Toxicity

Het origineel van System of a Down verschijnt in 2001 op Toxicity, het tweede album van de Amerikaanse band met Armeense roots. Die plaat, waar naast Chop Suey! ook tracks als Prison Song, Needles en Jet Pilot op staan, is uitgegroeid tot een klassieker in de nu metal.

Beluister het origineel van Chop Suey! hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie