Muzieknieuws

Smash Mouth-zanger Steve Harwell (56) overleden

foto: YouTube
  1. Nieuwschevron right
  2. Smash Mouth-zanger Steve Harwell (56) overleden

De leadzanger van de Amerikaanse rockband Smash Mouth is overleden aan de gevolgen van nierfalen. Steve Harwell is vooral bekend als zanger van het nummer All Star uit de animatiefilm Shrek. Hij werd 56 jaar.

Afgelopen week werd Harwell in een hospice opgenomen. Een woordvoerder van de muzikant meldde toen dat hij nog hooguit enkele dagen te leven had. Twee jaar geleden ging Harwell met vervroegd pensioen vanwege gezondheidsproblemen. Tijdens een concert in 2016 zakte Harwell in elkaar en moest toen met spoed naar het ziekenhuis worden vervoerd. Daar werd hij geopereerd aan zijn hart.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Succes dankzij Shrek

Smash Mouth brak in 1997 door met de single Walkin’ On The Sun. In Nederland was de single niet erg succesvol, maar het liedje kwam desondanks geregeld voorbij op radio en tv. Ook de cover van het War-nummer Why Can’t We Be Friends (1998) en het zelfgeschreven All Star (1999) kwamen op de playlists terecht, maar grote hits werden het niet. De band werd pas echt bekend toen All Star en een cover van Neil Diamonds I’m A Believer in 2001 werden gebruikt in de film Shrek.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

All Star in Top 2000

Het nummer All Star staat sinds 2016 in de Top 2000 en bereikte twee jaar later zijn hoogste positie, nummer 815. In de editie van 2022 zakte All Star ruim driehonderd plekken, naar nummer 1945.

Ster advertentie
Ster advertentie