Muzieknieuws

Killing Me Softly-zangeres Roberta Flack (85) heeft ALS en kan niet meer zingen

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Killing Me Softly-zangeres Roberta Flack (85) heeft ALS en kan niet meer zingen

Verdrietig nieuws voor zangeres Roberta Flack. Haar manager heeft bekendgemaakt dat de spierziekte ALS bij Roberta is vastgesteld. Flack zal hierdoor nooit meer kunnen zingen.

De zangeres van The First Time Ever I Saw Your Face en Killing Me Softly With His Song kampte al eerder met gezondheidsproblemen. In 2016 kreeg ze een beroerte, maar toch sprak ze nog haar wens uit om weer op het podium te staan. Dit pakte helaas niet goed uit in 2018, toen zij onwel werd tijdens een show in het Apollo Theater en daarna werd opgenomen in het ziekenhuis.

Roberta geeft ondanks ziekte niet op

De manager van Roberta, Suzanne Koga, laat weten dat Flack naast zingen ook problemen heeft met praten. "Maar er is veel meer nodig om dit icoon het zwijgen op te leggen", vertelt Koga. Flack blijft dus ook in de weer met 'muzikale en creatieve bezigheden'. Zo is de zangeres van plan nog een keer een kinderboek uit te geven.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Roberta Flack in de Top 2000

The First Time Ever I Saw Your Face staat in 2021 op nummer 1336 in de NPO Radio 2 Top 2000. Killing Me Softly, waaraan ze met Fugees werkte, staat op de 1280e plek.

Ster advertentie
Ster advertentie