Muzieknieuws

ZZ Top komt in 2024 naar Nederland

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. ZZ Top komt in 2024 naar Nederland

Het Texaanse rocktrio ZZ Top komt met The Elevation Tour naar AFAS live in Amsterdam. Het is de eerste keer sinds 2016 dat de rocksterren naar Nederland komen voor een concert.

De kaartverkoop voor het concert start aanstaande vrijdag om 11.00 uur.

Europese tour

De band treedt in de zomer van 2024 op in negen landen door Europa en Groot-Brittannië, inclusief festivals. ZZ Top trap de tour op 28 juni af in Zweden voordat ze naar Noorwegen, Denemarken, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Groot-Brittannië en Zwitserland gaan. Halverwege de tour staat ook Nederland op het programma. Op maandag 8 juli komt het rocktrio naar AFAS live.

"Het is alweer een tijdje geleden dat we contact hebben gehad met onze Europese fans, dus het spreekt voor zich dat we enthousiast zijn om deze zomer terug te komen", vertelt ZZ Top-frontman Billy Gibbons in een persbericht. "We kijken uit naar een leuke tijd en dat geldt zowel voor het publiek als op het podium."

Dusty Hill

In 2021 overlijdt Dusty Hill in zijn slaap in zijn huis in Houston. Hill speelde in ZZ Top de basgitaar en keyboards, maar ook was hij als achtergrondzanger en soms als leadzanger te horen. In 2004 werd hij samen met zijn mede-bandleden van ZZ Top opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame. Na Hills dood wordt de band aangevuld door Elwood Francis.

Hell Raisers

In 2016 stopt het Texaanse rockstrio ook in Nederland voor de Hell Raisers Tour. In Amsterdam pompt het rocktrio er zijn bekendste hits uit de jaren 70 en 80 uit.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

ZZ Top in de NPO Radio 2 Top 2000

In 2022 staat ZZ Top driemaal in de Top 2000. La Grange is de hoogste notering van de band op nummer 402. Iets verderop in de lijst vinden we en Sharp Dressed Man op nummer 1015 en Gimme All Your Lovin' op nummer 1022.

Ster advertentie
Ster advertentie