Muzieknieuws

Thomas Nicolas scoort NPO Radio 2 TopSong met debuutsingle Lost Love

foto: 8Ball Music
  1. Nieuwschevron right
  2. Thomas Nicolas scoort NPO Radio 2 TopSong met debuutsingle Lost Love

Thomas Nicolas speelde voorheen als straatmuzikant in Amsterdam totdat hij werd ontdekt door Alain Clark. Hierdoor kreeg de singer-songwriter een platencontract en bracht hij zijn debuutsingle Lost Love uit. Aan dat rijtje kan nog wat goed nieuws toegevoegd worden: Lost Love is uitgeroepen tot NPO Radio 2 TopSong!

Straatmuzikant Thomas Nicolas speelde afgelopen zomer in het Vondelpark in Amsterdam, zoals hij dat veel vaker deed, toen Alain Clark langsfietste. De zanger stapte direct af vanwege de bijzondere stem van Thomas. “Toen ik hem zag staan hoopte ik dat het gewoon een aardige gozer is, maar dat hij vooral ook eigen liedjes schrijft. Als je met zo’n stem je eigen liedjes schrijft verdien je gewoon een podium”, vertelde Alain over de ontmoeting. Dat bleek zo te zijn, Thomas schrijft al jaren eigen nummers. Nooit bracht hij één van de nummers uit maar speelde deze wel voor de voorbijgangers in Amsterdam.

Twee weken geleden was het dan eindelijk zover: Lost Love verscheen als debuutsingle van Thomas. En het was meteen raak: het nummer is uitgeroepen tot NPO Radio 2 TopSong. Bart Arens maakte het goede nieuws vrijdagochtend tijdens Aan De Slag! bekend, aan zowel Thomas als zijn ontdekker Alain Clark.

Debuutsingle Lost Love van Thomas Nicolas uitgeroepen tot NPO Radio 2 TopSong

Lost Love

Straatmuzikant zijn is iets wat Thomas naast zijn baan in de sales deed. Zes jaar lang ging Thomas zo’n zes à acht uur per week met zijn gitaar in de avonden richting het Vondelpark of het Rijksmuseum. Sinds zijn ontdekking en platendeal kan Thomas Nicolas zichzelf nu ook muzikant noemen. Zo verscheen daar in november ook zijn debuutsingle Lost Love. In het nummer zingt Thomas over de weg kwijtraken door de liefde.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Volg de TopSong-playlist op Spotify

Wil je Lost Love of onze eerder verkozen TopSongs luister op Spotify? Abonneer je dan nu op onze TopSongs-playlist.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie