Muzieknieuws

30-jarig bestaan van Nirvana's In Utero gevierd met jubileumeditie

foto: Still YouTube
  1. Nieuwschevron right
  2. 30-jarig bestaan van Nirvana's In Utero gevierd met jubileumeditie

Goed nieuws voor Nirvana-fans. Ter gelegenheid van het 30-jarige jubileum van In Utero, wordt de plaat in oktober opnieuw uitgebracht.

De iconische grunge-rockband brengt In Utero, het derde en laatste studioalbum van de band, in september 1993 uit. Op de plaat zijn verschillende bekende singles van Nirvana te horen, waaronder All Apologies, bekend van het MTV Unplugged-optreden van de band, en Heart Shaped Box.

Superdeluxe

De platenlabels Geffen en UMe kondigen aan dat de heruitgave van het laatste album op 27 oktober verschijnt. De labels komen met verschillende formats, waaronder een limited edition superdeluxe boxset met acht LP's, een superdeluxe boxset met vijf cd's, één LP + 10 inch-editie, de deluxe editie met twee cd's en een digitale superdeluxe editie.

Op de drie superdeluxe edities van In Utero staan in totaal maar liefst 72 nummers. 53 daarvan zijn niet eerder uitgebracht. En dat is nog lang niet alles. De pakketten bevatten ook twee volledige concerten: Live In Los Angeles (1993) en het laatste optreden van de band in Seattle. En als kers op te taart vind je er ook nog eens zes bonus livetracks op uit Springfield, Rome en New York.

Unplugged

Kun je inmiddels niet meer wachten om je hand te leggen op een van de herziene edities van In Utero? Kom dan alvast in de sfeer voor de release door hieronder Nirvana's MTV Unplugged-optreden terug te luisteren:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nirvana in de Top 2000

In 2022 staat Nirvana tien keer in de NPO Radio 2 Top 2000. Smells Like Teen Spirit daalt met twee plekken naar nummer 32. Benieuwd naar de rest van de nummers in de lijst? Check hier de statistieken.

Ster advertentie
Ster advertentie