Muzieknieuws

Elvis Presley binnenkort te bewonderen in hologramshow

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Elvis Presley binnenkort te bewonderen in hologramshow

In Londen gaat dit jaar een nieuwe hologramshow van Elvis Presley in première. De "meeslepende concertervaring" maakt gebruik van AI en hologramtechnologie om de legendarische muzikant meer dan 45 jaar na zijn dood weer tot leven te wekken.

Elvis Evolution, zoals de nieuwe ervaring zal gaan heten, gaat in november in première. Om dit neer te zetten, wordt gebruikt gemaakt van home video-beelden en persoonlijke foto’s van de overleden wereldster.

'Item op de bucketlist'

"Elvis Evolution is een eerbetoon van de volgende generatie aan de muzikale legende Elvis Presley", zegt Andrew McGuinness, CEO van Layered Reality, het bedrijf dat de show samen met Elvis’ Authentic Brands Group produceert. "Elvis heeft nog altijd wereldwijd de status van superster. En mensen over de hele wereld willen niet langer passief entertainment ontvangen – ze willen er deel van uitmaken."

Na het debuut in de Britse hoofdstad, wordt de show ook neergezet in Las Vegas, Tokyo en Berlijn. "Het wordt een ervaring om herinneringen mee op te halen en een item op de bucketlist van Elvis-fans en bewonderaars over de hele wereld", vertelt McGuinness. "Mensen kunnen de wereld van Elvis betreden, in zijn schoenen lopen en zijn buitengewone muzikale nalatenschap vieren."

Ster advertentie
Ster advertentie