Muzieknieuws

Bekijk Joni Mitchells jazzy cover van Elton Johns I'm Still Standing

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Bekijk Joni Mitchells jazzy cover van Elton Johns I'm Still Standing

Tijdens het Gershwin Prize Tribute-concert krijgen Elton John en Bernie Taupin niet alleen een prijs uitgereikt, maar worden ze ook getrakteerd op een bijzonder optreden. Bekijk hieronder hoe Joni Mitchell de show steelt met haar vertolking van I’m Still Standing.

Sir Elton en zijn songwritingpartner Bernie Taupin waren in Washington waar ze de Library of Congress 2024 Gershwin Prize for Popular Song in ontvangst mochten nemen. Het concert dat ter ere van de uitreiking werd gehouden, vond vorige maand plaats in de DAR Revolution Hall, Washington D.C. De beelden zijn maandag vrijgegeven toen PBS het concert uitzond.

Indrukwekkende line-up

Op de avond kwamen er een aantal bijzondere optredens voorbij, maar het meest memorabele moment was een prachtige uitvoering van I’m Still Standing door Joni Mitchell. De singer-songwriter – die vorig jaar de prestigieuze prijs kreeg – betrad het podium om een ​​jazzy vertolking van het nummer ten gehore te brengen. En dat deed ze niet met de minste begeleidingsband; de zangeres werd bijgestaan door Brandi Carlile, Annie Lennox, Blake Mills en Davey Johnstone.

Johns hit uit 1983 is een persoonlijke favoriet van Mitchell, die 10 jaar geleden werd getroffen door een aneurysma. Carlile vertelt tijdens haar introductie ook dat de Big Yellow Taxi-zangeres toestemming had gekregen van John en Taupin om enkele songteksten aan te passen zodat ze beter bij haar zouden passen, "wat eerlijk gezegd het meest Joni Mitchell-ding is waar ik ooit van heb gehoord."

Spoel door naar 01:17:45 uur om de langzamere, bluesachtige versie van Mitchell te horen:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie