Muzieknieuws

The Script-gitarist Mark Sheehan (46) overleden

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. The Script-gitarist Mark Sheehan (46) overleden

Verdrietig nieuws: Mark Sheehan, de gitarist van de Ierse band The Script, is op 46-jarige leeftijd overleden.

"Onze geliefde echtgenoot, broer, bandgenoot en vriend Mark Sheehan is vandaag gestorven in het ziekenhuis na een kort ziekbed", laat de band weten in een statement. Het is niet duidelijk waaraan de muzikant is overleden. De familie en band vragen fans hun privacy te respecteren.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

The Script

In 2001 werd The Script opgericht door Mark Sheehan, leadzanger Danny O'Donoghue en drummer Glen Power. De debuutsingle van The Script doet het vooral goed in eigen land, maar al bij het tweede nummer is het internationaal raak. The Man Who Can't Be Moved scoort airplay in heel Europa en zorgt samen met het titelloze debuutalbum uit 2008 voor de doorbraak. Later scoren ze ook hits met o.a. Breakeven, If You Could See Me Know en Hall Of Fame samen met Will.I.Am.

De band speelde vorig jaar juni twee keer in Ziggo Dome als onderdeel van hun Greatest Hits Tour. Dit jaar zou The Script op 17 juni optreden op Pinkpop. Het is nog niet bekend of dit optreden en ook andere optredens doorgaan.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Morad praat in zijn show Met Morad met luisteraar Soraya over het verdrietige nieuws. "Ik heb hem een paar keer in het echt mogen ontmoeten", vertelt ze. "Het voelt extra zwaar dat iemand die gezorgd heeft dat je beter in het leven staat er niet meer is."

Luister hieronder het gesprek terug:

Ster advertentie
Ster advertentie