Muzieknieuws

Noel Gallaghers High Flying Birds deelt nieuwe single over zelfacceptatie 

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Noel Gallaghers High Flying Birds deelt nieuwe single over zelfacceptatie 

De band van voormalig Oasis-frontman Noel Gallagher, High Flying Birds heeft een nieuwe single uitgebracht: Open The Door, See What You Find. Het nummer is uitgebracht in afwachting van Council Skies, het vierde studioalbum van de band dat op 2 juni uitkomt.

Gallagher beschrijft Open The Door, See What You Find als een nummer over acceptatie en het besef dat iedereen de weg moet accepteren die voor hen ligt. "Tekstueel gezien is het uitgangspunt dat je op een bepaald moment in je leven in de spiegel kijkt en alles ziet wat je ooit bent geweest en alles wat je ooit zal worden", vertelt de zanger over de track. "Het gaat erom dat je daar blij mee bent. Blij zijn met waar je staat in het leven, met wie je bent en waar je naartoe gaat. Het leven is goed!"

Voor de vijfde single van de aankomende LP Council Skies werkte Gallagher samen met voormalig The Smiths-gitarist Johnny Marr. Open The Door, See What You Find is het tweede nummer van het aankomende album waarop Marr te horen is. In oktober 2022 verscheen hun samenwerking Pretty Boy.

Council Skies

Naast Pretty Boy bracht de band eerder ook al het titelnummer Council Skies, Easy Now en Dead To The World uit. Gallagher nam de nieuwe nummers op in zijn eigen studio in Londen en produceerde de nieuwe muziek samen met Paul Stacey. In Council Skies haalt de artiest herinneringen op aan zijn puberteit in Manchester, voordat hij samen met zijn broer Liam faam vond in Londen.

De muzikant zei onlangs dat "niet één nummer" op het aankomende album stilistisch hetzelfde is. Hieronder kun je daar zelf over oordelen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Naar Amsterdam

Inmiddels is ook bekend dat de voormalig Oasis-gitarist naar Nederland komt. Op zondag 5 november geeft Noel Gallagher samen met zijn High Flying Birds een concert in AFAS Live, Amsterdam.

Ster advertentie
Ster advertentie