Muzieknieuws

Queen-gitarist Brian May geridderd door koning Charles

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Queen-gitarist Brian May geridderd door koning Charles

Brian May is dinsdag geridderd door koning Charles in het Britse Buckingham Palace. De Queen-gitarist ontving de eer vanwege zijn successen als muzikant en zijn werk als dierenactivist.

Hij mag dan al decennialang deel uitmaken van Queen, maar het was een koning die Brian May dinsdagmiddag mocht ridderen. Koning Charles ontving de 75-jarige gitarist op Buckingham Palace, waar hij hem ridderde.

"Ik heb hier geen woorden voor", laat de kersverse Sir Brian May op Instagram weten. In een interview na de ceremonie weet hij er toch een paar te vinden: "Ik ben erg blij en lach van oor tot oor", vertelt de gitarist aan de aanwezige pers. "Vooral omdat het de koning was, wat veel betekent."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De Britse koning, ook een man op leeftijd, vroeg tijdens de ceremonie aan May of zijn knieën het volhielden. "Ik zei: 'Ja, zo ongeveer'", verklaart May, die het ontvangen van deze onderscheiding vergelijkt met "het krijgen van een gouden ster op school".

Platinum jubilee

Een jaar geleden trad May nog samen met Queen op buiten Buckingham Palace, ter ere van het 70-jarig jubileum van Elizabeth als koningin van Groot-Brittannië. Daar opende de band het concert met een uitvoering van Queen-klassieker We Will Rock You.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie