Muzieknieuws

Documentaire toont Lewis Capaldi's worsteling met Tourette

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Documentaire toont Lewis Capaldi's worsteling met Tourette

Vanaf vandaag is de documentaire Lewis Capaldi: How I'm Feeling Now te bekijken op Netflix. Wat simpelweg een film over zijn tournee zou worden, werd uiteindelijk een 'verdrietig aanzien' van een artiest die worstelt met zijn tics en een angststoornis.

Vorig jaar maakte Capaldi bekend te lijden aan Gilles de la Tourette, een stoornis die tics van oncontroleerbare bewegingen en geluiden met zich meebrengt. Bij Capaldi leidt dat bijvoorbeeld tot zenuwtrekkingen, ook op het podium. Tijdens de afgelopen tournee van de Schot doken regelmatig filmpjes op van fans die Capaldi bijstaan tijdens een Tourette-aanval.

In de documentaire komt de aandoening regelmatig aan bod. "De documentaire werd een diepe kijk in onderdelen van mijn leven waar ik mij niet eens bewust van was." En grappend: "Eigenlijk eindigt de documentaire zoals mijn carrière: het ontglipt me."

Kappen met muziek

Volgens Capaldi komt door de stoornis Gilles de la Tourette ook zijn toekomst als muzikant in gevaar. In een interview met The Sunday Times zegt de 26-jarige zanger dat hij niet tot het punt wil komen "waarop ik mezelf onomkeerbaar beschadig". "Ik haat overdrijven, maar er is een aanzienlijke kans dat ik gewoon moet kappen met muziek."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie