Muzieknieuws

Stromae lanceert met Santé onverwachts zijn eerste single in zes jaar

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stromae lanceert met Santé onverwachts zijn eerste single in zes jaar

Stromae heeft vrijdag voor het eerst in zes jaar nieuwe muziek uitgebracht. Met zijn nieuwe nummer Santé wil de Belgische zanger een ode brengen aan diversiteit en de belangrijke mensen in de samenleving waarvan het werk niet altijd wordt opgemerkt.

Het was al even duidelijk dat Paul van Haver, beter bekend als Stromae, bezig was met het maken van nieuwe muziek, maar de release van Santé kwam vrijdag volledig uit de lucht vallen. Na zijn succesvolle album Racine Carrée uit 2013 zette Stromae zich vooral in voor het modelabel van zijn vrouw. Hij bracht sindsdien nog wel wat losse singles uit en was voor het laatst te horen op het nummer Arabesque van Coldplay uit 2019.

"Ik ben blij om terug te zijn", schrijft Stromae op zijn Instagram. "Mijn nieuwe nummer is nu te beluisteren op alle streamingplatformen. Ik zie jullie om 18.00 uur op YouTube." Grote kans dus dat we vanavond ook nog getrakteerd worden op een nieuwe videoclip.

Beluister het Santé hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Werchter Boutique

Vorige week werd al bekend dat Stromae in 2022 voor het eerst in zeven jaar weer zal gaan optreden. De artistieke muzikant is op 19 juni headliner bij het Belgische festival Werchter Boutique. Daarnaast zal Stromae zeker nog twee shows geven in België en Frankrijk.

Stromae in de NPO Radio 2 Top 2000

Stromae staat in 2020 vier keer in de NPO Radio 2 Top 2000. Formidable is met plek 299 zijn hoogst genoteerde nummer.

Ster advertentie
Ster advertentie