Muzieknieuws

Allermeest van Diggy Dex is NPO Radio 2 TopSong

foto: Persfoto Marc Haers Fotografie
  1. Nieuwschevron right
  2. Allermeest van Diggy Dex is NPO Radio 2 TopSong

"Ik hou het aller, aller, allermeest van jou!" Deze zoete woorden van Diggy Dex ga je aankomende week extra vaak horen. Allermeest is NPO Radio 2 TopSong.

Op 30 september bracht Diggy Dex zijn nieuwe nummer Allermeest uit. "Een liedje over dat je soms de dingen van een afstand net wat beter ziet dan als je er middenin zit", zegt hij er zelf over op Instagram. Giel tipte het nummer eerder al voor de Verrukkelijke 15.

Afstand nemen

In de videoclip neemt Diggy Dex dan ook letterlijk afstand en trekt hij in zijn eentje de bossen in. Je ziet hem een tent opzetten, vissen, een geïmproviseerde maaltijden koken en afwassen. Passender bij een nummer dan deze video krijg je het niet, want door deze afstand realiseert Diggy Dex dat hij het 'allermeest van jou houd als ik niet bij je ben.' Het nummer schreef hij overigens ook toen hij een aantal dagen van huis was. Afstand is dus niet alleen goed om te weten wat je mist; het levert ook nog eens prachtige nummers op.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Allermeest werd tijdens Aan De Slag! uitgeroepen tot de gloednieuwe NPO Radio 2 Topsong. Bart belde Diggy Dex op om hem dat persoonlijk te vertellen. “Fantastisch!”, reageerde de zanger op het goede nieuws. Het nummer gaat over afstand nemen. Diggy Dex raadt het dan ook iedereen aan om er af en toe eens even tussen uit te gaan, zodat je weer leert waarderen waar je van houdt.

Luister hieronder naar het gesprek tussen Bart en Diggy Dex:

Deze week houden wij het Allermeest van Diggy Dex: de nieuwe Radio 2 TopSong!

Volg de TopSong-playlist op Spotify

Wil je Allermeest of onze eerder verkozen TopSongs luister op Spotify? Abonneer je dan nu op onze TopSongs-playlist.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie