Muzieknieuws

Frankie Goes To Hollywood weer bij elkaar voor Eurovisie Songfestival

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Frankie Goes To Hollywood weer bij elkaar voor Eurovisie Songfestival

In mei staat er een bijzondere reünie op de planning. Frankie Goes To Hollywood komt namelijk na 36 jaar weer samen voor de grote opening van het Eurovisie Songfestival.

Met het optreden zal de synthpopband een week vol Eurovisiefestiviteiten inluiden in de thuisstad van de groep, Liverpool.

Reünie

BBC News meldt gisteren dat de poplegendes, waaronder Holly Johnson, Paul Rutherford, Brain Nash, Mark O'Toole en Peter Gill, een kleine set zullen spelen voor de openingsceremonie op zondag 7 mei.

Leadzanger van de band Holly Johnson deelt het nieuws ook op zijn Instagram. Hij geeft aan dat hij "blij was om de reünie van de groep aan te kondigen". Volgens de frontman zal de opening een "heel speciale gebeurtenis" worden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Juridische strijd

In 1987 treedt de band voor het laatst op, vanwege de ruzie tussen bandleden. In 2004 komt de band ook eenmalig samen voor een liefdadigheidsconcert van Prince’s Trust. Maar dan wel met een andere zanger, Ryan Molloy. In die formatie treden de muzikanten tot 2007 op onder de naam Forbidden Hollywood, vanwege een juridische strijd met Johnson over de rechten op de naam.

Frankie Goes To Hollywood is niet de enige band uit Liverpool die tijdens het Eurovisie Songfestival op het podium staat. Ook Atomic Kitten, The Real Thing en The Lightning Seeds zullen tijdens het evenement optreden.

Frankie Goes To Hollywood in de NPO Radio 2 Top 2000

Frankie Goes To Hollywood staat drie keer in de NPO Radio 2 Top 2000 van 2022. Met The Power Of Love als hoogste notering op plek 552. Benieuwd welke nummers op welke plek staan en hoe ze door de jaren heen omhoog en omlaag zijn gestemd? Neem dan eens een kijkje in de statistieken van de Top 2000.

Ster advertentie
Ster advertentie