Muzieknieuws

Genesis voor concert naar Ziggo Dome in 2022

foto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Genesis voor concert naar Ziggo Dome in 2022

Genesis geeft volgend jaar op 21 maart een concert in de Ziggo Dome. Het concert is onderdeel van The Last Domino? Tour die op 20 september in Birmingham van start ging.

Phil Collins, die vorig jaar solo optrad in Goffertpark Nijmegen, vertelde al eerder interesse te hebben in een comeback. Zijn voorwaarde: zoon Nic Collins neemt de drums voor zijn rekening. Peter Gabriel en Steve Hackett keren niet terug bij Genesis, maar zanger Phil Collins, Tony Banks en Mike Rutherford wel. Daarnaast wordt de tour bijgestaan door vaste gitarist en bassist Daryl Stuermer.

The Last Domino? Tour

Voor de Turn It On Again Tour in 2007 kwamen Banks, Collins en Rutherford na tien jaar weer bij elkaar als band. Nu, veertien jaar later, staat het drietal weer op het podium. Vorig jaar kondigde de rockgroep al een reünietour aan in Engeland. Nu zal hier dus onder andere ook Nederland bij aanschuiven. Later dit jaar betreedt Genesis ook nog Amerikaanse grond voor de North American Tour. De kaartverkoop voor de show in de Ziggo Dome start op vrijdag 29 oktober om 10:00 uur.

Extra show

Wegens de grote belangstelling komt Genesis op 22 maart 2022 nog een keer spelen in de Ziggo Dome. Dat maakte concertorganisator MOJO op 29 oktober bekend.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Genesis in de NPO Radio 2 Top 2000

Genesis is een populaire band als het gaat om de NPO Radio 2 Top 2000. Zo stond de rockgroep in 2021 met acht noteringen in de lijst. Het lied Mama behaalt de hoogste plek op nummer 311.

Ster advertentie
Ster advertentie