Muzieknieuws

S10 vertegenwoordigt Nederland op het Eurovisie Songfestival 2022

  1. Nieuwschevron right
  2. S10 vertegenwoordigt Nederland op het Eurovisie Songfestival 2022

De Nederlandse inzending van het Eurovisie Songfestival van 2022 is bekend. S10 gaat in Turijn optreden tijdens de muziekwedstrijd.

AVROTROS maakte dinsdagmiddag bekend dat S10 namens Nederland meedoet aan de komende editie van het Eurovisie Songfestival. "Muziek is voor mij het allerbelangrijkste wat er bestaat", vertelt de zangeres uit Hoorn in de video, "voor wie diepe dalen kent, of hoge pieken. Voor wie danst voor de spiegel, of liever in de schaduw blijft."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Onderweg

S10, de artiestennaam van Stien den Hollander, debuteerde in 2017 met haar EP Antipsychotica. De 21-jarige zangeres staat bekend om de openhartige manier waarop ze over haar mentale gezondheid zingt. Onlangs scoorde S10 de NPO Radio 2 TopSong met Onderweg, haar samenwerking met Bazart.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Songfestival 2022

De 66ste editie van het Songfestival vindt volgend jaar plaats in Italië, nadat Måneskin dit jaar in Ahoy met Zitti E Buoni de liedjeswedstrijd won. De finale van de komende editie vindt plaats op 14 mei in het Palasport Olimpico-stadion in Turijn.

Ster advertentie
Ster advertentie